TalentCraft Blogs

TalentCraft deelt graag haar unieke kennis op het gebied van recruitment(marketing) door middel van diverse blogs. Veel leesplezier!

Je kent het wel: je weet dat goed sourcen het verschil maakt, maar je agenda zegt iets anders. Tussen intakegesprekken, stakeholdercalls en assessmentdebriefs door, is er simpelweg te weinig tijd om structureel je ideale kandidaten te vinden én te benaderen. En áls je de tijd vindt, kost het vaak veel meer moeite dan gehoopt. Wat als je dit slimmer aanpakt?

We zijn er inmiddels wel achter: “we bieden een marktconform salaris en een gezellige werksfeer” gaat niemand meer overtuigen. De strijd om talent vraagt om scherpte. Om focus. En vooral: om relevantie.

Je hebt het proces afgerond. De vacature is ingevuld. De kandidaat is gestart. En dan… op naar de volgende? Niet als je serieus werk wil maken van klantgericht werken. Want juist in die laatste fase—de evaluatie—zit goud.

Goede content trekt aan. Slechte content leidt af. En middelmatige content… die wordt genegeerd. In recruitmentmarketing is tekst één van de krachtigste – én meest onderschatte – tools

Je hebt het proces ontworpen. Activiteiten uitgewerkt, rollen verdeeld. Iedereen weet wat-ie moet doen. Maar hoe weet je of het ook werkt? Het antwoord: procesindicatoren. Want zonder data is het gissen.

Een selectiegesprek lijkt soms bedrieglijk eenvoudig. Je stelt wat vragen, de kandidaat praat, en op basis van gevoel trek je een conclusie. Toch? Helaas. Werven op onderbuikgevoel is vaak de snelste route naar mismatch en verloop

Een recruitmentproces dat ‘wel ongeveer werkt’ is lang niet goed genoeg meer. Als je als recruitmentteam écht impact wil maken—op kwaliteit, snelheid én samenwerking—moet je structureel gaan denken

Je hebt het helemaal opgetuigd: het referralbeleid ligt vast, de systemen staan klaar, het netwerk is gekoppeld. Toch blijft het stil. Weinig aanmeldingen, nog minder hires. Herkenbaar?

Tekst overtuigt. Maar video raakt. In de strijd om aandacht van kandidaten wint bewegend beeld het steeds vaker van geschreven woorden. Niet omdat tekst verdwijnt—maar omdat video je verhaal sneller, geloofwaardiger en aantrekkelijker vertelt.

Je hebt de perfecte kandidaat gevonden. De ervaring klopt, de locatie past, het profiel sluit naadloos aan. Maar dan… stilte. Geen reactie op je bericht. Geen interesse. Of erger: afwijzing met feedback als “onpersoonlijk” of “massabericht”.